Pidimme Suomen lemmikkichinchillat ry:n näyttelyssä pienen kaveriporukan kesken picnicin jonne kaikki leipoivat jotain. Joten leivoin elämäni ensimmäisen vegaanikakun. Pohjana vegaanipohja ja sisällä persikoita sekä kaurakermaa. Päällä sokerimassaa.
Tässä ohje:
Kakkupohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g laktoositonta margariinia sulatettuna (esim. sininen keiju)
3-
4 dl soija- tai kauramaitoa (alkuperäisessä ohjeessa 3 dl, mutta yleensä joutuu
lisäämään maitoa riippuen käytettyjen jauhojen laadusta. Taikinasta
pitäisi tulla normaalin kakkutaikinan paksuista)
Sekoita ensin kuivat aineet ja sitten lisää soija/kauramaito ja sulatettu margariini.
Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Sienna ja Tristan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti