perjantai 14. syyskuuta 2012

Chinchillanäyttelyä ja vegaaniutta

Pidimme Suomen lemmikkichinchillat ry:n näyttelyssä pienen kaveriporukan kesken picnicin jonne kaikki leipoivat jotain. Joten leivoin elämäni ensimmäisen vegaanikakun. Pohjana vegaanipohja ja sisällä persikoita sekä kaurakermaa. Päällä sokerimassaa.

Tässä ohje:

Kakkupohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g laktoositonta margariinia sulatettuna (esim. sininen keiju)
3- 4 dl soija- tai kauramaitoa (alkuperäisessä ohjeessa 3 dl, mutta yleensä joutuu lisäämään maitoa riippuen käytettyjen jauhojen laadusta. Taikinasta pitäisi tulla normaalin kakkutaikinan paksuista)
Sekoita ensin kuivat aineet ja sitten lisää soija/kauramaito ja sulatettu margariini.
Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

                                                 Sienna          ja            Tristan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti