Halusin kokeilla mukikakkua kun semmoisen ohjeen kaveri mulle linkitti. Ensimmäset kaksi versiota eivät menneet ihan putkee ja räjähtelivätkin ympäri mikroa, koska lämmitin niitä liian pitkään. Tässä kuitenkin hieman modattuohje joka ei ole vielä toiminut tulivuoren purkauksen tavoin. Alkuperäinen ohje täältä: http://www.food.com/recipe/microwave-chocolate-mug-brownie-349246
Versio 1:
2 rkl voisulaa tai margariinia
2rkl vettä
1/4 tl vaniljasokeria
1 ripaus suolaa
4 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (van houten)
4rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kaikki vain mukiin tuossa järjestyksessä ja sitten mikroon, jossa lämmitetään 60-90s. Kakun kuuluu jäädä hieman löysäksi. Syödään lämpimänä, kuitenkin parhaimmillaan hiukan jäähtyneenä. Tämä ohjeistus toimii kaikissa eri versioissa. Halutessaan sekaan voi heittää vaikka pähkinärouhetta tai kuivattuja marjoja.
Versio 2:
2rkl voisulaa
2rkl vettä
1/4 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2rkl kaakaojuomajauhe esim. oboy, nestle...
4rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Versio 3:
2 rkl voisulaa
2 rkl vettä
1/4 tl vaniljasokeria tai piparmittuesanssia 2-6 tippaa maun mukaan
4 rkl ruokosokeria tai fariinisokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4rkl vehnöjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Tämmöisen voi halutessaan kaapia vaikka lautaselle ja tarjoilla vaniljajäätelön kanssa.
Versio 4:
2rkl voisulaa
2rkl vettä
1/4tl vaniljasokeria
4rkl sokeria
6 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl mustikoita
Tätä versiota kannattaa kuumentaa mikrossa pidempään, niin ettei jää löysäksi. Tarkista kuitenkin kakun koostumusta välillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti